NJK på tur!

Vi er stadig ute å lufter instrumentene, både innenfor og gjerne litt utenfor Norges grenser.
Her er noen av de tingene Nordstrand Janitsjar gjør og har gjort 🙂

Garda i Italia
Høsten gikk turen til Garda i Italia, med konserter i Garda, Sirmione og Verona sammen med 2 andre korps fra Norge. Se bildegalleri nederst på siden.

Garda

Calella i Spania
I jubileumsåret 2014 går turen til Calella i Spania og deltakelse på oktoberfestival. Ca 50 personer er med på turen og det blir konserter og underholdning sammen med en rekke andre korps.

Frankrike – Menton
Vi besøkte Menton på den franske riviera i 2011.
Meget trivelig, frister til gjentagelse 🙂
njk-menton-2011-medium

KroatiaOmiš
Korpset var i 2009 i Omiš, litt syd for Split i Kroatia.

Meget trivelig område, med et lite og oversiktlig sentrum. Konserten her regnet bort og ble erstattet av middag m/vading 🙂
Bad, sol og utflukter som alternativ. Konsert i Split.
Kun 4 mil til Split, og en liten mil i tillegg til verdensarvbyen Trogir.

Her fra konsert i Split i Kroatia:
3600127380_4248f80066_b

17.mai – spiller vi tradisjonen tro på Nordstrand i Oslo, og leder an i det lokale barnetoget hvert år. Skolekorpsene bytter på å spille i byen, slik at vi går foran den skolen som ikke har noe korps det året. Vanligvis for Munkerud Skole eller Nordstrand Skole, men vi har også steppet inn for Ljan Skole. Skovheim, Nordstrandshjemmet og Nordstrand Sykehjem er faste stopp på 17.mai-ruta.
NJK-17mai

Grand Hotell – Rococosalen har blitt en fantastisk trivelig og publikumssamlende konsert. Arrangementet hadde sin fødsel på høsten 2003 med Heine Totland som gjestesolist, og ble gjentatt høsten 2004 med Riverdance, Tango og fyrig gitarspill som publikumsvinnende innslag. 2005 var det filmmusikk med multimedia og solister fra egne rekker. I 2006 var det ABBA som var tema med både innleide og egne solister. Filmkonsert med dirigent Rune Bergmann.

Grand 2010 - Konsert sammen med Follo Big Band

Grand 2010 – Konsert sammen med Follo Big Band

Nordstrand Kirke – Julekonserter er en årviss foreteelse som har blitt en liten pustepause i førjulstria. Arrangeres ofte sammen med kor fra vårt distrikt.

Sagene Festivitetshus – har vi også benyttet, og lokalet er blitt Oslokorpsenes «hjemmebane» for konserter. Lokalet er trivelig, men vi sliter litt med å få fylt lokalet i forhold til vår naturlige geografiske tilhørighet.

Nordstrand skole – er fra høsten 2013 vår ukentlige møteplass for øvelser.
Hver mandag kl. 18:30-21:30 er vi her. På øvelsesskolen har vi arrangert huskonserter, seminarer for vårt eget korps eller sammen med de lokale skolekorpsene. Som et eksempel hadde vi musikkverksted med 200 musikanter i aktivitet over hele helgen, delt opp i aktiviteter som storband, janitsjar, Stomp og gehørspill. Det hele ble avrundet med en gedigen konsert på søndag slik at alle fikk vist hva de hadde lært.
Kjempemoro!!

Aker Sykehus – har vært besøkt av oss som en del av høstprogrammet og samarbeidet med Oslo krets.

Lovisenberg Sykehus – har vært besøkt av oss som en del av høstprogrammet og samarbeidet med Oslo krets.

Oslo Hospital  – har vært besøkt av oss som en del av høstprogrammet og samarbeidet med Oslo krets. Ofte med en Tyrolergruppe med litt svingende ompamusikk.

Majorstua Skole – Oslomesterskap – har vært åsted for nervøse, svette og lykkelige musikanter i forbindelse med Oslomesterskap i en årrekke.

Folkets hus – Oslomesterskap – var i mange år et meget egnet arrangementssted.
Har vært vårt vårsemestermål, ikke hvert år, men hver gang det er stemning i korpset for å delta.

Asker Kulturhus – Oslomesterskap – Siste arena før omlegning til Regionsmesterskap i 2014

Olavshallen Trondheim – Norgesmesterskap har vi også vært med en del ganger. Vi har vært med i både 2.divisjon og 4. divisjon og trives godt der med vår nåværende besetning. Vi er ikke med hvert år, men innimellom….

Aker Brygge – er et godt sted å holde sommerkonsert og avrunding av vårsemester. Utepils og levende musikk er en uslåelig kombinasjon.

Studenterlunden – er også benyttet for sommerkonsert, men er tett booket og vanskelig å få. Noen år siden siste besøk.

Bad Bramstedt – har en kjær plass i hukommelsen hos våre veteraner… de får slikt et rart blikk når dette stedet nevnes…

Cambridge – ble besøkt i 1999 i forbindelse med vårt 50 års jubileum. Fantastisk trivelig by med solide tradisjoner og gedigne bygninger.

Cambridge 1999 - Spilling på torget

Cambridge 1999 – Spilling på torget

Cambridge 1999 - En liten forfriskning

Cambridge 1999 – En liten forfriskning

Cambridge 1999 - Punting på elva, universitetet i bakgrunnen

Cambridge 1999 – Punting på elva, universitetet i bakgrunnen

Cambridge 1999 - Hamilton Hotel, vår eminente innlosjering

Cambridge 1999 – Hamilton Hotel, vår eminente innlosjering

 Bornholm – arrangerer en korpsfestival hver sommer og vi var tilstede der i 2001.
Kan anbefales på det varmeste med trivelige Bornholmere, spilling og sammenkomster med flere korps, god mat og godt drikke 🙂

Glasgow – er en av destinasjonene til Ryan Air, hvilket gjør det til et overkommelig og meget hyggelig reisemål for korps, og vi var der i 2002. Vellykkede konserter, trivelige skotter og mye godt drikke gjør turen verdt å gjenta.

Tallin – ble besøkt sommeren 2004. Meget bra tur, men litt uflaks med været.

Vilnius – knallfin tur med god blanding av sosialt og konserter.

Gjøvik Vandrehjem – har vært prøvd som seminarsted med godt hell. Trivelig sted til hyggelig pris, mat servert etter ønske, og med rett avstand fra Oslo.

Langebåt – er i vår seminarportefølje også, men er litt mer i avdelingen for hytte/gjør-det-selv. Plasseringen er uten tvil Oslofjordens beste!!

Kongsberg Vandrehejm – er for øyeblikket vårt foretrukne seminarsted. Spaseravstand til byen med gode spisesteder og lette forfriskninger. Normalt gangavstand til øvingslokale – naboskolen 🙂

Mortensrud Kirke – konsertarena den 14. mars 2005. Spennende nytt spillested for oss.

Symra Kino – ofte brukt til konserter. Her har vi bl.a. hatt flere vellykkede konserter for barn i alle aldre.

Dugnadsånd – fortrinnsvis spillende sådan.
For å få hjulene til å gå rundt er vi avhengig av dugnadsarbeid.
Juletrefestspillinger er vår største inntektskilde. Vi deler oss inn i 3 grupper og spiller hovedsakelig i begynnelsen av januar. Vi stiller med nisseorkester, nisseleder som organiserer gang rundt juletre, aktiviteter for barna og voksne, film, tryllekunstnere mm. Vi er også blitt «proffe» på varetellinger. Innimellom tar vi på oss flyttejobber. Kakelotteri og salg av lodd er ikke vår greie. Vi foretrekker jobber hvor vi kan stille opp som team og sette av noen timer en ettermiddag eller i helgen. Se eget menyvalg for mer informasjon.

Bildegalleri
Et lite tilbakeblikk fra diverse turer.